News

Laga Tinas Farrobowl

Published: 2020-01-01

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tina Nordström gästade våra mässor 2019 och bjöd bl.a. på en fantastisk Farrobowl med ingefära, avokado och mynta. Här har du receptet!

Ingridienser

4 portioner
500 g kyckling
1 broccoli
1 liten gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
½ msk hel kummin eller ½ tsk malen 3 dl vatten
smör till stekning
salt och svartpeppar ur kvarn

Limesås
¾ dl olivolja
1 msk honung saften från 2 lime
salt och svartpeppar ur kvarn

Till servering
kokt farro till 4 portioner 2 avokador
1 burk inlagd ingefära (gari) eller kålrot 1 ask färska böngroddar, 180 g
4 äggulor
1 kruka färsk mynta 2 lime att pressa över”

Gör så här

Dela filéerna i två bitar var. Skär broccolin i buketter. Fräs lök och vitlök i lite smör i en stek- panna tillsammans med kummin. Tillsätt broccoli och kyckling samt vattnet. Lägg på ett lock och låt kycklingen bräsera i cirka 10 minuter.

Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.

Dela och kärna ur avokadon. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.

Bottna fyra skålar med farro och lägg sedan i allt annat. Toppa med sås, en rå äggula och lite mynta.

Pressa över limesaft och salta och peppra.