News

Zazzis Kronärtskockor med aioli

Published: 2020-01-01

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

4 personer

Tillagningstid 65 min

  • 4 stycken kronärtskockor
  • 1 l vatten
  • 1 burk hela, skalade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
Aioli
  • 2 dl egenslagen majonnäs
  • 1-2 vitlöksklyftor
Gör gärna så här:

Aioli:

  • Riv/hacka vitlöken fint och blanda ihop med majonnäsen.
  • Smaka av med salt eller peppar.

 

Kronärtskockor:

  • Skala och hacka vitlöken och lägg i en rymlig kastrull med lock (alla 4 kronärtskockorna skall kunna stå) tillsammans med oljan, när vitlöken fått lite färg, lägg i tomaterna och låt småkoka några minuter.
  • Under tiden skär av stjälken på kronärtskockorna och skär bort toppen, taggarna med ett rakt snitt. Tag bort ev fula blad. Ställ ned i grytan med tomaterna och strö över salt.
  • Häll på vatten så att hälften av kronärtskockan är täckt. Lägg på lock, sänk värmen och låt sjuda 1 timme.

Vid servering: ät ett blad i taget, doppa i aioli och njut.