News

Zazzis pumpa med salvia och torsk

Published: 2020-01-01

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

4-6 personer 

  • 1 stor klick smör
  • 1 liten butternutpumpa
  • 100 g haricotverts
  • 2 tsk torkad salvia
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl vit, torrt vin
  • Salt och peppar
  • 500 g torskrygg
  • 1 l vatten
  • 50 g salt
  • Valfritt: 1 msk Bottarga att strö över

 

Gör gärna så här:
  • Blanda salt och vatten till rimlagen.
  • Skala och kärna ur pumpan. Skär i tärningar.
  • Lägg smör, pumpa och salvia i en kastrull med lock, stek någon minut på hög värme.
  • Lägg i grovt hackad haricots verts, sänk värmen och lägg på lock i 10 minuter, salta och peppra.
  • Tag av locket, häll på grädde, låt sjuda 5 minuter, smaka av med salt och peppar och häll i vinet.
  • Lägg den rimmade torsken i mindre bitar ca 50-60 g på toppen av pumpan och lägg på locket. Låt sjuda ytterligare 5 minuter. Tag av från spisen och låt stå under lock i 10 minuter innan servering.
  • Strö över Bottarga (valfritt) och lite hackad rucola och servera.