Zazzis pumpa med salvia och torsk

4-6 personer
- 1 stor klick smör
- 1 liten butternutpumpa
- 100 g haricotverts
- 2 tsk torkad salvia
- 0,5 dl vispgrädde
- 1 dl vit, torrt vin
- Salt och peppar
- 500 g torskrygg
- 1 l vatten
- 50 g salt
- Valfritt: 1 msk Bottarga att strö över
Gör gärna så här:
- Blanda salt och vatten till rimlagen.
- Skala och kärna ur pumpan. Skär i tärningar.
- Lägg smör, pumpa och salvia i en kastrull med lock, stek någon minut på hög värme.
- Lägg i grovt hackad haricots verts, sänk värmen och lägg på lock i 10 minuter, salta och peppra.
- Tag av locket, häll på grädde, låt sjuda 5 minuter, smaka av med salt och peppar och häll i vinet.
- Lägg den rimmade torsken i mindre bitar ca 50-60 g på toppen av pumpan och lägg på locket. Låt sjuda ytterligare 5 minuter. Tag av från spisen och låt stå under lock i 10 minuter innan servering.
- Strö över Bottarga (valfritt) och lite hackad rucola och servera.