Nyheter

Laga Tinas Farrobowl

Publicerad: 2020-01-01

Tina Nordström gästade våra mässor 2019 och bjöd bl.a. på en fantastisk Farrobowl med ingefära, avokado och mynta. Här har du receptet!

Ingridienser

4 portioner
500 g kyckling
1 broccoli
1 liten gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
½ msk hel kummin eller ½ tsk malen 3 dl vatten
smör till stekning
salt och svartpeppar ur kvarn

Limesås
¾ dl olivolja
1 msk honung saften från 2 lime
salt och svartpeppar ur kvarn

Till servering
kokt farro till 4 portioner 2 avokador
1 burk inlagd ingefära (gari) eller kålrot 1 ask färska böngroddar, 180 g
4 äggulor
1 kruka färsk mynta 2 lime att pressa över”

Gör så här

Dela filéerna i två bitar var. Skär broccolin i buketter. Fräs lök och vitlök i lite smör i en stek- panna tillsammans med kummin. Tillsätt broccoli och kyckling samt vattnet. Lägg på ett lock och låt kycklingen bräsera i cirka 10 minuter.

Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.

Dela och kärna ur avokadon. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.

Bottna fyra skålar med farro och lägg sedan i allt annat. Toppa med sås, en rå äggula och lite mynta.

Pressa över limesaft och salta och peppra.