Plats

Elmia
Elmiavägen 15
554 54 JÖNKÖPING

Se karta

Öppettider

Fredag 12.00 - 20.00
Lördag 10.00 - 18.00
Söndag 10.00 - 17.00

Entréavgift

Entréavgift gäller inträde till Bomässan, Jönköpings Trädgårdsmässa och Dryck & Deli
Pensionär/Stud. förköp från 85:- (110:- i kassan)
Vuxen, förköp från 115:- (160:- i kassan)
Barn under 13 år - fri entré
OBS! Kontantfri kassa, betala med kort alternativt Swish i kassan.

Köp biljett!

Vi väntar på dig

Välkommen till mässan!

Jönköping Dryck & Deli är en publik mässa med fokus på det goda i livet. På mässan kan du smaka och köpa massor av läckra delikatesser som choklad, lakrits, oliver, ostar och mycket annat.

I vårt dryckesområde, kan du dessutom prova olika drycker genom att köpa smakkuponger. Vill du fördjupa dina kunskaper ytterligare om t.ex. vin, whisky, rom eller öl, kan du sitta ner i vårt provningsrum och under sakkunnig ledning av våra duktiga provningsexperter testa nya smaker. Provningsprogrammet ser du längre ned på sidan.

Mässan arrangeras parallellt med Bomässan och Jönköpings Trädgårdsmässa på Elmia i Jönköping.

Nyheter

Whiskyprovning med norrländsk känsla

Välkommen och prova whisky från High Coast Distillery, ett maltwhiskydestilleri på platsen Box vid den vackra Ångermanälven. Du får prova fyra olika sorter från serien The Origins.  Lördag 7 mars...
News image

Upplev Alexandra Zazzis matlagning

Kocken Alexandra Zazzi har gett ut fyra kokböcker, drivit två restauranger och deltagit i mängder av program på både tv och i...

News image

Dryckesprovning – Prosecco och Cava

De mousserande vinerna är populära i Sverige. Och intresset och nyfikenheten från konsumenterna är starkt. Med all rätt för de bubblande vinerna...

News image

Ekologisk olivolja i världsklass

Välkommen på en trevlig och smakfull olivoljeprovning när du besöker Dryck & Deli! Se tider och boka biljett i programmet för mässan....

PROGRAM FÖR VÅRA PROVNINGAR

Activity 1

Chokladprovning Bean to Bar

Chokladprovning med kakaoodlare Duane Dove, med egen ekologisk kakaoodling på Tobago, Västindien och flerfaldigt prisbelönt choklad. Följ med på en resa i kakaons fotspår där Duane berättar om livet som kakaoodlare, om Criollo, Forastero och Trinitario.

Köp biljett!

Activity 1

Olivoljeprovning

Stina Arnesdotter & Jonas Ringnér från LA Organic berättar om varumärket och hur man producerar ekologiska olivoljor i världsklass. Och varför den världskände designern Philippe Starck och en av världens främsta vinexperter, Michelle Rolland, gärna ville vara med i projektet. Provsmakning sker bl.a ihop med andra delikatesser. Ett trevligt erbjudande ingår som kan utnyttjas i LA Organics monter på mässan.

Köp biljett!

Activity 1

Rom & Choklad

Prova rom- och choklad med Sveriges främsta romkännare tillika sommelier och författare. Vi provar olika sorters choklad samt chokladkreationer och kombinerar dessa med ett urval olika sorters lagrad rom. Denna kombination av rom och choklad frambringar nya smaksensationer.

Köp biljett!

Activity 1

Glasets betydelse för arom och smak

Ingmar Persson är sommelier och har lång erfarenhet kring viner. I denna speciella provning lyfter Ingmar också fram betydelsen av glaset som man provar i och vi provar samma vin i olika glas. Utformningen av glaset påverkar doft och smak hävdar Ingmar, vilket är värt att prova. I provningen ingår 4 röda viner från 4 olika länder; Spanien, Italien, Frankrike och Portugal.

Köp biljett!

Activity 1

Bubblande utmanare – Prosecco och Cava

De mousserande vinerna är populära i Sverige. Och intresset och nyfikenheten från konsumenterna är starkt. Med all rätt för de bubblande vinerna skiljer sig åt i färg, stil och pris men också i smak vilket innebär att serveringstillfällena inte alltid är som man tror ”mingel”. Provningen är som en snabbkurs i den bubblande vinvärlden där vi går igenom ursprung, druvor och tillverkningssätt följt av en test. De mousserande vinerna i provningen är valda från utställarnas portföljer. Provningen leds av Elke Jung, vinskribent Aftonbladet & Nöjesnytt, redaktör och sommelier Vinbanken.se och av föreningen Munskänkarna utsedd som årets Vinprofil 2018.

Köp biljett!