Nyheter

Mogna viner smakar mer – därför ska du lagra vin i din bostad

Publicerad: 2019-10-28

När man lagrar och sparar vin utvecklas vinets nyanser och smaker vilket innebär att det smakar mer. Därför är det både intressant och smart att lägga undan några flaskor som får mogna i takt med tidens gång. Men hur lagrar man vin, vad ska man tänka på och vilka viner är det man ska välja?

Elke Jung är utbildad sommelier och grundare till Vinbanken.se, en av Skandinaviens största samlingsplatser för mat- och dryckesintresserade. År 2018 utsågs Elke till årets vinprofil av Munskänkarna och under Dryck & Deli kommer hon finnas på plats för att dela med sig av sina bästa vintips.

– Jag kommer bland annat att prata om hur man går till väga om man ska lagra vin i sin lägenhet och om det är något särskilt man ska tänka på om man bor i villa. Jag kommer gå igenom saker som vilka viner som är bra att lagra, hur snabbt olika viner mognar, och hur många flaskor som kan vara smart att lägga undan, förklarar Elke.

På Vinbanken.se kan man läsa recensioner och betygsättningar av vin, öl, sprit och alkoholfria drycker. Skribenterna bevakar nyheter från Systembolaget, skriver om drycker som byter årgångar, tipsar om kombinationer mellan vin och mat och delar konkreta recept med dryckesförslag till.

– Skribenterna som skriver hos oss är sommelierer, kockar, ölexperter och journalister med många års branscherfarenhet, säger Elke som själv även jobbar som journalist på Aftonbladet.