Nyheter

Prova vin från havets botten

Publicerad: 2020-01-28

Nu har du chansen att delta i en spännande vinprovning med viner lagrade på havets botten. Ta chansen och prova underhavsviner när du besöker Dryck & Deli! Du får prova två vita och två röda viner från Crusoe Treasure före och efter underhavslagringen, för att känna vilken skillnad havet gör för vinet.

Lördag 22 februari kl. 14.30. Boka plats här!

 

Bland resterna av ett gammalt skeppsbrott från 1840 upptäckte dykare några vin- och champagneflaskor som, trots sin ålder och den långa tiden under vattnet, hade behållit sina organoleptiska egenskaper oförändrade. Denna upptäckt ledde till kreativa och modiga vinföretagare tänkte att havet kanske skulle vara ett bra ställe för vinlagring.

Havet ger vinerna en viss komplexitet, bredd och en speciell mineralsik bukett. Bland de förhållanden som gör havet till ett bra ställe för vinåldring är den relativt konstanta temperaturen och vattentrycket, frånvaron av ljus och ljud, havets rörelse och salthalt. Allt detta verkar skapa en optimal miljö för åldrandet av vissa typer av viner.

Provningen hålls av Chiara Brækhus Zambon, grundare av Vingrossisten i Värmland AB, vinimportör, sommelier och vinpedagog.