Nyheter

Vinprovning – Spanska viner

Publicerad: 2020-01-28

På mässan håller Elke Jung som är utbildad sommelier och vinskribent på Vinbanken och Aftonbladet, vinprovning och föredrag om vinlagring.

 

Vinprovning  – Spännande viner från Spanien

Upplever vi en spansk vin-renässans i Sverige? Kanske är det så. I alla fall om man frågar vinintresserade som efter år av vin-upptäckter runt om i världen återigen vänder blicken mot Europas vinländer. Klassiska viner i nya kostymer, kvalitetsförändringar i befintliga vinområden, vita viner, lokala druvsorter, från okända distrikt tillverkade med den senaste tekniken, som betongägg, av en ny generation vinmakare. I denna provning har vi valt ut spännande spanska viner ur utställares portföljer för att visa vad som är på gång.

 

Lär dig mer om vinlagring
En bra början är en mörk plats att förvara vinerna på. Villaägaren har många möjligheter, under en trappa, krypgrund eller i källaren. För alla som bor i lägenhet, kanske med begränsat utrymme, finns andra tips att tänka på. I Vinbankens monter kan du fråga Elke om råd eller uppslag hur du lagrar vin på bästa sätt eller vad som är viktigt att tänka på för goda lagringsbetingelser.

Mer om Elke

Elke Jung, utbildad sommelier 1990 och med examen från Hotel- och Restaurangskola i Schweiz har lång branscherfarenhet av arbete i Sverige och utomlands. Sedan 1998 driver Elke hemsidan Vinbanken.se och från 2000 även som frilansande vinskribent. Nu med veckans vintips i Aftonbladet fredagar. Tidigare uppdrag inkluderar TT Spektra AB, P4 Radio Stockholm och internationella branschtidningar. Tillsammans med två vinskribentkollegor vann Elke SM i blindprovning 2017, en tävling som arrangeras av Munskänkarna på Vinets Dag. 2018 blev Elke utsedd till Årets vinprofil av Munskänkarna.

Vinbanken.se är en oberoende vinsajt med hundratusentals läsare varje månad. Sidan är kanske Sveriges mest populära nätpublikation för vin- och matentusiaster. De som skriver är sommelierer och vin- eller matskribenter.