Nyheter

Vinprovningar med årets svenska vinprofil

Published: 2020-01-01

På mässan håller Elke Jung som är utbildad sommelier och vinskribent på Vinbanken och Aftonbladet, vinprovning och föredrag om vinlagring.
– Vinjournalister får dagligen frågor om vilka vinerna är som går att lagra och hur man gör det på bästa sätt. Många saknar kunskap om vinlagring och hur man förvarar vin samtidigt som intresset är stort och ökar. Trenden är inte förvånande, mogna viner smakar verkligen något alldeles extra bra.

Lär dig mer om vinlagring
En bra början är en mörk plats att förvara vinerna på. Villaägaren har många möjligheter, under en trappa, krypgrund eller i källaren. För alla som bor i lägenhet, kanske med begränsat utrymme, finns andra tips att tänka på. I montern kan du fråga Elke om råd eller uppslag hur du lagrar vin på bästa sätt eller vad som är viktigt att tänka på för goda lagringsbetingelser.

Mer om Elke

Elke Jung, utbildad sommelier 1990 och med examen från Hotel- och Restaurangskola i Schweiz har lång branscherfarenhet av arbete i Sverige och utomlands. Sedan 1998 driver Elke hemsidan Vinbanken.se och från 2000 även som frilansande vinskribent. Nu med veckans vintips i Aftonbladet fredagar. Tidigare uppdrag inkluderar TT Spektra AB, P4 Radio Stockholm och internationella branschtidningar. Tillsammans med två vinskribentkollegor vann Elke SM i blindprovning 2017, en tävling som arrangeras av Munskänkarna på Vinets Dag. 2018 blev Elke utsedd till Årets vinprofil av Munskänkarna.

Vinbanken.se är en oberoende vinsajt med hundratusentals läsare varje månad. Sidan är kanske Sveriges mest populära nätpublikation för vin- och matentusiaster. De som skriver är sommelierer och vin- eller matskribenter.