Nyheter

Zazzis Kronärtskockor med aioli

Publicerad: 2020-01-01

4 personer

Tillagningstid 65 min

  • 4 stycken kronärtskockor
  • 1 l vatten
  • 1 burk hela, skalade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
Aioli
  • 2 dl egenslagen majonnäs
  • 1-2 vitlöksklyftor
Gör gärna så här:

Aioli:

  • Riv/hacka vitlöken fint och blanda ihop med majonnäsen.
  • Smaka av med salt eller peppar.

 

Kronärtskockor:

  • Skala och hacka vitlöken och lägg i en rymlig kastrull med lock (alla 4 kronärtskockorna skall kunna stå) tillsammans med oljan, när vitlöken fått lite färg, lägg i tomaterna och låt småkoka några minuter.
  • Under tiden skär av stjälken på kronärtskockorna och skär bort toppen, taggarna med ett rakt snitt. Tag bort ev fula blad. Ställ ned i grytan med tomaterna och strö över salt.
  • Häll på vatten så att hälften av kronärtskockan är täckt. Lägg på lock, sänk värmen och låt sjuda 1 timme.

Vid servering: ät ett blad i taget, doppa i aioli och njut.