Nyheter

Zazzis äggmuffins med lök och rester

Publicerad: 2020-01-01

Detta är en favoriträtt hos mig, jag tar överblivna rotfrukter och linser mm. Lägger dem i botten på en muffinsform och häller på ägg. Perfekt ta med lunch i alla lägen.

6-10 personer

Tillagningstid 30 min

 

1 non-stick muffinsform för 12 st muffinsar

Räkna med 1-2 stycken på en måltid så en hel form räcker till 6-10 portioner

Fylla hela formen

  • 8 ägg
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 0,5 dl mjölk
  • Salt och svartpeppar
  • 2,5-3 dl blandade rostade grönsaker och linser eller bönor

 

Gör gärna så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Vispa upp ägg, mjölk och ost i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  • Dela upp grönsakerna i små tärningar och lägg 1,5-2 msk i varje fack.
  • Häll i äggstanning så att det täcker och rör om försiktigt, toppa muffinsarna med resten av äggblandningen.
  • Ställ in i ugn 15-20 minuter tills de rest sig. Lyft ut och tryck försiktigt på toppen för att känna att de har stelnat.
  • Låt svalna minst 10 minuter innan du lossar dem på kanterna och försiktigt lyfter ur dem ur formen. Goda både kalla och varma med en god sallad vid sidan.