Nyheter

Zazzis pumpa med salvia och torsk

Publicerad: 2020-01-01

4-6 personer 

  • 1 stor klick smör
  • 1 liten butternutpumpa
  • 100 g haricotverts
  • 2 tsk torkad salvia
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl vit, torrt vin
  • Salt och peppar
  • 500 g torskrygg
  • 1 l vatten
  • 50 g salt
  • Valfritt: 1 msk Bottarga att strö över

 

Gör gärna så här:
  • Blanda salt och vatten till rimlagen.
  • Skala och kärna ur pumpan. Skär i tärningar.
  • Lägg smör, pumpa och salvia i en kastrull med lock, stek någon minut på hög värme.
  • Lägg i grovt hackad haricots verts, sänk värmen och lägg på lock i 10 minuter, salta och peppra.
  • Tag av locket, häll på grädde, låt sjuda 5 minuter, smaka av med salt och peppar och häll i vinet.
  • Lägg den rimmade torsken i mindre bitar ca 50-60 g på toppen av pumpan och lägg på locket. Låt sjuda ytterligare 5 minuter. Tag av från spisen och låt stå under lock i 10 minuter innan servering.
  • Strö över Bottarga (valfritt) och lite hackad rucola och servera.